Matkomfort med de goda såserna
2020-05-01 Food Court / Receptbanken

Matkomforts aioli

Krångligt att göra en aioli från grunden? Det som särskiljer oss från en vanlig matkasse är att vi förbereder så mycket vi kan åt dig, utan att slutresultatet ska tappa i kvalitet. Serverar vi en fiskgryta i Premium eller Stockholmslådan slår till exempel våra kockar aiolin åt dig, från grunden. Så slipper du! Har du vår matkasse Vrooom och vill komplettera med att göra en egen aioli, varsågod här är receptet!

Ingredienser – aioli

    6 st vitlöksklyftor
    2 st äggulor
    1 dl rapsolja
    0,5 dl olivolja
    0,5 tsk salt
    1,5 tsk nypressad citronsaft

Gör så här

  1. Pressa vitlöken i en skål.
  2. Vispa ner äggulorna och vispa sedan ner oljan droppvis.
  3. Smaka av med salt och citronsaft.

Se till att din aioli är matt när du slår den, börjar den bli glansig så var försiktig! Skulle den skära sig kan du göra ett nytt försök och börja om med ny äggula och droppvis hälla ner det som skurit sig.

Fler såsrecept och andra favoriter hittar du här i vår blogg.

Lycka till!

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!