Ryftes morötter hos Matkomfort
2019-04-04 Food Court / Receptbanken

Är morötter från Gotland godast?

Frågar vi Ryftes är morötter som bäst när de är från Gotland! Den kalkrika jorden i kombination med att Gotland oftast toppar solligan gör att de ligger på en högre sockerhalt än morötter odlade i andra delar vi Sverige/Europa. Ibland har vi den vita moroten i vår matkasse. Den saknar ämnet karoten/karotin, det är helt enkelt därför den inte är orange. Det KAN betyda att de som är allergiska mot orange morot kan äta just denna vita morot. Det beror förstås på vilken sorts och hur stark allergin är.

Eftersom de är så goda är de underbara att äta bara som snacks. Här är ett recept på en smaskig dipp från Ryftes. Perfekt idag på Morotens dag!

Detta behöver du

4 portioner
    175 g hackad djupfryst spenat
    1 1/2 dl gräddfil
    1/2 dl lättmajonnäs
    1/2 tsk dragon
    1 st vitlöksklyfta salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Tina spenaten och pressa ur vattnet.
  2. Blanda sedan spenaten med gräddfil och majonnäs.
  3. Smaka av med salt, kryddor och pressad vitlök.
  4. Låt dipsåsen stå kallt tills den serveras.

Lycka till!

/Erika & Karin, Ryftes

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!