Biff Rydberg recept
2020-05-27 Food Court / Receptbanken

Biff Rydberg recept med härlig senapscrème

Biff Rydberg är verkligen en klassiker värd namnet. En lyxigare variant av pytt i panna där man vanligtvis skär lite större bitar av kött och potatis. Perfekt om du köper en hel oxfilé och inte äter upp hela på en gång, ändbitarna passar särskilt bra att tärna.

Kanske har du också hört talas om Biff Greta? Det är en variant där du först senapsmarinerar köttet och sedan steker det tillsammans med ägg, lite som en omelett. Serveras med tärnad, stekt potatis och persilja. På köket.se finns ett recept om du vill läsa mer eller laga.

Vill du servera en god sallad till och efter maten en härlig efterrätt? Vi har tips och recept på flera här i vår Food Court.

Ingredienser – Biff Rydberg

    800 g oxfilé
    ca 8 potatisar
    3 gula lökar
    2 dl öl
    Rapsolja och smör, till stekning
    Salt
    Peppar

    Senapscrème
    3 msk Colman’s senapspulver
    3 msk strösocker
    1 msk rödvinsvinäger
    2,5 dl vispgrädde
    1/2-1 msk bruna senapsfrö

    Servera ev. med
    Äggula
    Persilja

Gör så här

  1. Ta ut oxfilén ur kylen ca 2 timmar innan, så den hinner rumstempereras.
  2. Fördela ev. äggulorna i varsin äggkopp och ställ in i kylen. Skölj persiljan och lägg i en fin skål.
  3. Värm ugnen till 100 grader för varmhållning av lök och potatis.
  4. Skala och skär potatisen i 1 1/2 cm stora tärningar. Spola av dem med kallt vatten och låt rinna av ordentligt i ett durkslag.
  5. Under tiden kan du göra crèmen. Blanda socker, senapspulver, senapsfrön och rör ut i vinägern.
  6. Häll på grädden och vispa ihop.
  7. Tärna löken.
  8. Fräs löken i smör på medelhög värme, så att den får lite färg, krydda med salt och peppar.
  9. Häll på ölen och låt den koka in ordentligt. Håll löken varm i ugnen.
  10. Stek potatisen i en stekpanna med rapsolja och smör 50/50, tills den fått vacker färg och är klar rakt igenom. Salta och håll varm i ugnen.
  11. Putsa och tärna köttet i lika stora tärningar som potatisen.
  12. Värm upp en panna ordentligt, med rapsolja.
  13. Stek oxfilén hastigt så att den får bra färg och lägg i en klick smör på slutet, salta och peppra.
  14. Lägg upp i traditionella rader, på ett stort serveringsfat alternativt på varsin tallrik.
  15. Servera genast, med äggula och persilja

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!