2017-06-15 Food Court / Receptbanken

Fem snabba nubbar

Fem snabba nubbar du enkelt kryddar själv! Perfekt för variationen eller om gästerna har olika smakpreferenser.

Midsommar är en av årets högtider där nubbe till maten är både populär, uppskattad och i många fall en riktig smakförhöjare. Att göra sin egen nubbe är enkelt och här kommer fem snabba nubbar, recept du kan briljera med när vännerna dyker upp med blommor i håret!

Snabba nubbar – krydda nubben själv

Köp en flaska okryddat brännvin (70 cl). Dela upp i fem mindre flaskor. Smaksätt respektive flaska med:

    Ingefära; 50 g skalad färsk ingefära
    Pepparrot; 25 g skalad färsk pepparrot
    Lingon; 100 g fryst lingon
    Krondill; 15 gr dillfrö och 15 g färsk dill (alt två stora krondillskronor)
    Rosmarin; Två rosmarinkvistar

Låt stå några dagar. Servera riktigt kalla!

Du hittar fler midsommarrecept i vår receptbank, bland annat på lite olika goda sillar.

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!