Bulgogi i Matkomforts matkasse
2018-10-23 Food Court / Receptbanken

Bulgogi – vårt recept på koreansk favorit

I våras serverade vi en bulgogi med strimlad karré som blev väldigt uppskattad och många frågor fortfarande efter den rätten. Enkle att servera med nudlar eller ris och den går bra att variera med de grönsaker du har hemma. Då hade vi bland annat svamp och salladslök, på bilden har jag en barnvänlig variant med paprika och broccoli.

Vill du göra en egen marinad, mixa 2 delar soja (tex Kikkoman) med 1 del skalad vitlök och 1 del strösocker. Lätt som en plätt! Låt köttet marinera från ett par timmar upp till ett dygn, innan du steker det. Blanda ner valfria grönsaker när köttet fått färg. Låt köttet bli genomstekt och servera med ris eller nudlar.


Lycka till!

Magnus, kock

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!