2018-10-31 Food Court / Receptbanken

Trolla med frysta kycklingfiléer och goda såsrester

Har du haft frysta kycklingfiléer så länge i frysen att de ser lite tråkiga ut? Ett tips är att göra en enkel pulled chicken! Jag hade en tomatsås som blivit över från veckans maträtter som jag skarvade på lite. Vi hade också en örtcrème fraiche hemma som fick koka med mot slutet. Ta det som finns hemma alternativt komplettera från affären.

Magnus pulled chicken

4 portioner
    4 frysta kycklingfiléer (eller färska)
    4 dl tomatsås
    2 morötter
    2 palsternackor
    2 vitlöksklyftor
    1 gul lök
    2 dl crème fraiche
    Spiskummin
    Chipotle

Gör så här

  1. Bryn kycklingfiléerna runt om, krydda med salt, spiskummin och chipotle.
  2. Skiva grönsaker och lök, låt steka med.
  3. Häll på tomatsåsen och låt sjuda under lock tills kycklingen är genomstekt. Mosa då kycklingbrösten med en träsked, så du får långa fibrer. Är det svårt att få isär köttet, låt koka längre tills det går lätt att få isär det.
  4. Tillsätt crème fraichen och låt koka ihop utan lock tills du får önskad konsistens.
  5. Servera tillsammans med ris, istället för köttfärs i tacos alternativt i ett pitabröd med sallad och tomat. Toppa med en god yoghurtsås.

Lycka till!

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!