Kladdkaka bästa receptet
2018-11-04 Food Court / Receptbanken

Enkel kladdkaka – här är det bästa receptet!

En enkel kladdkaka. Så snabbfixat och så gott! Kladdkakans dag är en dag vi mer än gärna firar den 7 november. Här är mitt bästa recept! Allra godast blir den om man har tid att frysa den en dag, då blir den knäckigt seg och riktigt god. Så förbered dig i god tid eller varför inte baka en kladdkaka att ha i frysen – gå sen och ta en bit när du känner dig lite sugen. Har du inte tid att frysa de blir den härligt rinnande och kladdig. Det är en av de bästa grejerna med den här kladdkakan, att den går utmärkt att göra i förväg. Perfekt att ha en i frysen till klassfikat, föräldramötet eller vad som nu kan dyka upp med kort varsel. Jag brukar göra två i taget när jag ändå är igång. Ska du till fjällen/sommarstugan och vill baka utan att köpa alla basingredienser? Så här gör du!

Receptet går utmärkt att både två- och tredubbla till en stor kladdkaka men då får man ha lite koll på tiden. Du kan behöva 30 minuter i ugnen för en dubbelt så stor form. Skaka formen och är smeten näst intill ”fast” är den klar. Har du tid och är pysselsugen, klipp ut ett mönster i vanligt papper, lägg på kladdkakan och sikta florsockret över pappret. Eller dekorera med extra allt som jag gjorde den här dagen…

Ingredienser kladdkaka

4 portioner
    150 g smör
    3 dl socker
    1,5 dl vetemjöl
    2 tsk vaniljsocker
    0,5 tsk salt
    4 msk kakao
    2 ägg
    Kokosflingor, till formen
    Smör, till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Jag brukar ställa in en ugnstålig kastrull med smöret i medan ugnen värms upp. Spar energi! Annars smälter du smöret på spisen.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Häll i det smälta smöret.
  5. Blanda i äggen med en slickepott. OBS Blanda! Viktigt att du inte vispar så du får i en massa luft i smeten.
  6. Smörj formen och bröa med kokos. Eventuella överflödiga flingor häller du ner i smeten.
  7. In i ugnen i ca 20-22 minuter (beroende på hur effektiv din ugn är). Kakan ska vara kladdig inuti. Skaka lite på formen så ser du om den rör sig. Den ska skvalpa något lite men inte för mycket.
  8. Låt svalna och frys in (om du har tid)!
  9. Ta ut kladdkakan strax innan servering. Sikta gärna lite florsocker över.

Lycka till!


/Marie-Fe, Kommunikationsansvarig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!