Aveqia på Årets kock prep
2018-09-28 Food Court / Blogg

Årets kock 2017 bjuder på finmeny för finalens besökare

I år fyller Årets kock 35 år och det firas med att höja kraven på kockarna ytterligare ett snäpp. De ställs inte bara inför en kritisk proffsjury och branschfolk i tävlingsmomenten, nyfiken och matintresserad allmänhet är också välkommen att följa uppgörelsen live på plats i Kungliga tennishallen! De får också tävla i hantverksskicklighet och teori. Jag är på plats och passar på att luncha hos vännerna på Aveqia i deras pop up restaurang. Menyn signerad Johan Backéus som vann förra årets final, bjuder på:

Pocherat ostron i krispigt skal med rödingrom och picklad krondill.

#
Blomkålscrème med lagrad ost och tryffel
#
Kokt hummer med fänkål, mandel och varm majonnäs
#
Svartvinbärsglass med björnbär, blåbär och sockerkaka

Kul att hänga med i kulisserna av tävlingen också. Ser fram emot fortsättningen och det sista delmomentet imorgon. Heja!

Hälsningar
Henrik, kock och grundare

Fler inlägg i Blogg

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!