INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
Matkomfort dessertrecept
2018-07-08 Food Court / Receptbanken

Lägg pussel med blåbär- & dragonsorbet

BLÅBÄR- & DRAGONSORBET
– med pannacotta, citroncurd och havrecrumble


Tyvärr har Nordic Fauna Ice Cream lagt ner men låt dig inspireras av deras härliga smakkombinationer!


”Nordic Fauna Ice Cream är en glassfabrik och ett äventyr. I ett gammalt garage i bortglömda Kräftriket, ett stenkast från Brunnsviken i Stockholm, tillverkar vi hantverksglass i nordiska smaker.

Glassar att äta rakt upp och ner som de är. Eller som pusselbitar; små smakberättelser att utgå ifrån och vidare skapa något eget och annat av. Lite som en glassbåt utan Noak. En resa för alla med lust och tunga, att utmana sina egna gränser.

Se därför våra recept på glassdesserter som små äventyrskartor, i ett inspirerat ögonblick nedtecknade på servett. Vidöppna för personliga tolkningar, som kan leda i princip vart som helst. Byt ut, dra ifrån eller lägg till. Allt efter eget huvud och feeling. I värsta och bästa fall tar det dig någonstans du aldrig har varit förut. Och kanske hittar du där något att dela med andra…”

Pusselbitar

En kula Nordic Fauna Blåbär & Dragon-sorbet!
Det finns smakkompisar. Och så finns det smak-dödspolare! Blåbär & Dragon är för oss lite som Tango & Cash var i VHS-spelaren; absolut gehör och najs explosioner i skamlöst skön förening.

Pannacotta
2,5 dl grädde
25 g socker
1/2 vaniljstång
1 gelatinblad
100 g vit choklad

Gör så här:

  1. Blötlägg gelatinet.
  2. Koka upp grädde, socker och vanilj.
  3. Ta av från värmen och tillsätt gelatinet.
  4. Gjut pannacottan i botten på tallrikarna du ska servera i och sätt i kylen tills den stelnar.

Citroncurd
135 g citronsaft
135 g socker
135 g hela ägg
175 g smör

Gör så här:

  1. Koka citronsaft i en kastrull.
  2. Vispa samman socker och ägg i en bunke.
  3. Häll citronsaften över äggen och häll det sedan tillbaka i kastrullen och värm till 86 grader.
  4. Ta av från värmen och mixa ner smöret med en stavmixer.

Havrecrumble
100 g smör
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl strösocker

Gör så här:

  1. Blanda till smulig massa.
  2. Lägg på bleck och grädda 15-20 minuter på 175 grader.
  3. Rör om några gånger under tiden.

Lägg ihop pusselbitarna som på bilden eller så som du vill ha din dessert!


Läs mer om Nordic Fauna Ice Cream, vilka som ligger bakom och om deras coola smakkombinationer.

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!