2017-12-07 Food Court / Blogg

Blev den strimlade fransyskan över från veckan?

Får du fransyska över så har vi ett tips, något som kan stå och puttra hela söndagen medan du städar huset och spelar spel med barnen. Ett härligt alternativ till köttfärsen till tacos eller som en god söndagschili med ris.

600 g strimlad fransyska 3-4 vitlöksklyftor 1 gul lök Torkad spiskummin efter smak Chipotlepulver efter smak 4 msk chilisås 1 pkt krossade tomater Salt efter smak Peppar efter smak 2 msk färsk oregano, finstrimlad Fräs finhackad vitlök tillsammans med olja och 1 krm chipotlepulver och 3 krm spiskummin. Tillsätt hackad gul lök och köttet. Låt steka tills köttet fått lite färg. Häll på chilisås, krossade tomater och grundkrydda med lite salt. Låt brässera under lock på låg värme i 4-5 timmar. Rör om då och då. När köttet är färdigbrässerat, mosa det med en trägaffel. Låt koka ihop utan lock, till önskad konsistens. Smaka av med salt och eventuellt mer chipotle och spiskummin om så önskas. Avsluta med strimlad färsk oregano. Ett väldigt gott alternativ till taco eller servera grytan som den är tillsammans med ris och en grönsallad. Lycka till! Henrik, kock och grundare

Fler inlägg i Blogg

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!