Matkomfort-Feta-och-kikartsbiffar
2016-05-11 Food Court / Receptbanken

Frasiga feta- och kikärtsbiffar

I veckans Sthlmslåda serveras feta- och kikärtsbiffar. Vill du som inte har Sthlmslådan också äta vegetariskt, testa de här godingarna!

Ingredienser

4 portioner

    1 paket förkokta kikärtor, 380 g (avrunnen vikt 230 g)
    1 pkt fetaost
    Ca 20 g panko
    Peppar efter smak
    Rapsolja till stekning
    Eventuellt lite hackad persilja och rivet citronskal för extra smak

Gör så här

  1. Häll av och skölj kikärtorna i kallt vatten, låt rinna av i ett durkslag och torka på och med hushållspapper ordentligt, det är viktigt att de blir så torra som möjligt.
  2. Lägg de vältorkade kikärtorna i en skål och krossa dem med en gaffel, smula ner osten och tillsätt hälften av pankoströbrödet, och eventuellt persilja och citronskal. Peppra och knåda ihop som en deg och låt stå och svälla minst 10 minuter.
  3. Forma ”degen” till 2 biffar per portion och vänd dem i resten av pankon.
  4. Värm upp en panna med rikligt med rapsolja (viktigt att oljan är ordentligt varm innan du lägger i biffarna). Stek 3-4 minuter på var sida på ganska hög värme. Det skvätter en del då kikärtorna innehåller vätska så använd förkläde och var försiktig så du inte bränner dig.
  5. Servera biffarna med exempelvis en quinoasallad, kryddig tomatsås och en klyfta lime som pressas över salladen.

Lycka till!

PS. Visste du att du kan göra maränger på kikärtsspadet istället för ägg? Kolla här! DS.

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!