2021-07-03 Food Court / Youtube-kanalen

Grilla flankstek eller steka flankstek, så här gör du

När du ska grilla flankstek tycker jag det enkla är att föredra. Krydda köttet runt om med mycket salt och peppar. Grilla på hög temperatur, viktigt att du tar köttet av grillen när det är medium rare, ca 52 grader. Låt köttet vila. Skiva flanksteken tunt (se filmen) så att du kapar fibrerna. Salta, peppra, pressa över citron och ringla olivolja över snittytorna. Givetvis kan du använda någon glace eller rubbing om du vill och har någon favorit. Inget fel med det! Men jag föredrar att endast köra salt och peppar.

När du får flanksteken har den redan legat och mörat till sig, men den kan absolut ligga några veckor till.

/Henrik, kock och grundare

Att grilla flankstek är bara en av mina filmer där jag visar hur jag grillar eller lagar mat. Här i vår Food Court hittar du massor av tips- och receptfilmer. Det finns även filmer där jag berättar om våra olika matkassar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*

Fler inlägg i Youtube-kanalen

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!