Innertemperatur är viktig - Lägg din kyckling på grillen
2020-10-22 Food Court / Blogg

Hel kyckling från Bjärefågel i veckans webbutik

Hel kyckling både prisvärt och gott. Många kanske drar sig för att köpa hel kyckling för att man är osäker på både hur man ska stycka och tillaga den. Du kan självklart alltid krydda med valfria kryddor och köra hel i ugn eller på grillen.

Stycka hel kyckling

Tillagar du kycklingen hel tenderar kycklingfilén att bli klar innan låren och blir då lite torr. Därför föredrar jag själv att stycka den innan tillagning, gärna lår, bröst och vingar för sig. Här ser du en bra film på hur du enkelt styckar hel kyckling. Vill du inte finstycka den så dela den åtminstone en gång på längden.

Laga hel kyckling

Sätt ugnen på 220 grader. Salta och peppra rikligt. Gnid in kycklingskinnet med soja, ev. olja, någon bbq-aktig sås, chilisås eller något annat tomatbaserat. Tillaga din hela kyckling på galler i ugnen, med en plåt under. Skyn som bildas i plåten späder du med vitt vin eller vatten = en fantastisk sky. När kycklingen är klar, sila skyn, koka ner och tillsätt eventuellt lite grädde men håll den tunn! Passar perfekt med ris. Hel kyckling lagas till en innertemperatur på 70-72 grader. Plocka ut delarna vartefter de är klara. Tiden skiljer inte så jättemycket eftersom de är styckade i någorlunda jämnstora bitar.

Hel kyckling i gryta

En av mina favoriter är även att stycka kycklingen i valfria rustika halvstora bitar och bryn allt på hög temperatur i en stor gjutjärnskastrull eller liknande. I med kryddor, lök, vitlök, örter, övermogna tomater, morötter, vin, vatten, oliver… Det du har hemma och det du tycker är gott. Låt koka och späd under tiden. Toppa med mycket olja på slutet. Väljer du det här alternativet är det bra om du och dina gäster gillar att gnaga på benen. Innertemperatur även här 70-72.

Säljs i webbutiken v. 43

Hel kyckling plus ett magiskt kryddsmör med smak av soja, ingefära och brynt smör max 245 kronor. När du blivit minst Brons-medlem hos oss har du alltid rabatt i vår webbutik. (Kyckling 1,5-1,7 kg, kryddsmör 240 ml)

Lycka till i köket!

Henrik, kock och grundare

2 kommentarer

  • Patricia R Smith

    Kan jag beställa en hel kyckling till lev kommande söndag eller måndag?

  • Stina Isaksson

    Hej Patricia,
    Tyvärr så finns det inte möjlighet att köpa kyckling med leverans nu på söndag den 8/11. Vår webbutik uppdateras varje måndag kl 13 med nya varor och kycklingen såldes bara till leveransen som var nu i söndags den 1/11. Kika gärna in i webbutiken för att se vad kockarna lagar inför leveransen den 15/11. Tveka inte att kontakta kundtjänst vid ytterligare frågor eller funderingar. Ha en fin eftermiddag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

*

*

Fler inlägg i Blogg

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!