Kalkon från Ingelsta hos Matkomfort
2017-01-06 Food Court / Blogg

God och klimatsmart kalkon

Nästa vecka serveras kalkon från Ingelsta Kalkon i Familjefavoriter. Den är både god och klimatsmart och även mycket bra ur närings- och hälsosynpunkt. Kalkonköttet innehåller 20 viktiga näringsämnen som vi behöver få i oss av varje dag. Kalkon är rikt på protein och innehåller D-vitamin och de flesta B-vitaminerna. Köttet har ett lågt fettinnehåll och innehåller alla aminosyrorna vi behöver.

Ett bra tips när du tillagar kalkon är att använda dig av en stek termometer. Mät temperaturen på den tjockaste delen och låt alltid köttet vila ordentligt innan du trancherar det (skär upp). Temperaturen stiger då och når rätt temperatur. Köttsaften ska vara helt klar.
Ovanlår: Måste upp till minst 75 grader.
Bröst: Måste upp till minst 70 grader.

/Magnus, kock och produktionschef

Fler inlägg i Blogg

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!