Kokt potatis med rotsaker
2017-10-30 Food Court / Blogg

Koka potatis? Blanda med resten av höstens godsaker!

Passa på att integrera höstens godsaker i den dagliga matlagningen. När du ändå kokar potatis, koka med andra rotfrukter samtidigt. Även om de har lite olika koktid, så kan skillnaden mellan konsistenserna vara en del av smakupplevelsen. I det här fallet kokar jag med morötter och gulbetor. När potatisen är klar häller jag av vattnet och låter kastrullen stå och ånga under lock ca 10 minuter. Gulbetorna är då fortfarande krispiga och potatis samt morot är mjukt. Givetvis kan du välja att koka rotfrukterna var för sig men om någon av rotfrukterna går sönder lite tycker jag att enkelheten i tillagningen väger upp. Glöm inte att salta kokvattnet ordentligt för att få fram maximalt av rotfrukternas smaker.

/Magnus, kock

Fler inlägg i Blogg

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!