Kockens redskap Matkomfort Viktiga redskap
2020-04-01 Food Court / Tips & Trix

Matkomfort tipsar om de viktigaste redskapen

Kockens redskap – vilka är de viktigaste? Magnus är Matkomforts produktchef och i grunden är han kock. Han sätter ihop våra menyer tillsammans med Henrik och de övriga kockarna. Alla är de överens om att med bra redskap kommer man långt i köket. Här är topplista på Magnus viktigaste redskap.

Kockens redskap – Topp 10 i köket

  1. En riktigt vass och välskött kniv (hellre bra än snygg).
  2. Brynstål att hålla kniven vass med.
  3. Gjutjärns- eller en bra traktörpanna (funkar till all matlagning, bryna, koka, steka bräsera).
  4. En rejäl och plan träskärbräda (var noga med underhållet så håller den hela livet).
  5. Microplane rivjärn (bra till allt från vitlök, citrusskal till muskotnöt)
  6. Ett ordentligt förkläde för att skydda kläderna vi stekning osv.
  7. Digital köksvåg (vid bakning och desserttillverkning).
  8. Liten vass skalkniv (tornera, putsa, skära, forma).
  9. Köksmandolin (toppen till råkost, potatisgratäng, skiva lök osv osv).
  10. Pepparkvarn (nymald peppar ger mycket mer smak än färdigmald peppar).

Fler kocktips hittar du här i vår blogg.

Lycka till i köket!

Fler inlägg i Tips & Trix

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!