Matkomforts kycklingbuljong
Så här kokar vi en kycklingbuljong från grunden. Går inte att jämföras med…
Inköpslista
- 2 kg kycklingben 2 st morötter 1 st palsternacka 100 g rotselleri 2 st gula lökar 4 st vitlöksklyftor 2 st lagerblad 1 msk torkad timjan 6 vitpepparkorn ca 3 l vatten
Gör så här
- Skölj kycklingbenen i kallt vatten.
- Skala grönsakerna och skär i bitar.
- Lägg allt i en rymlig kastrull och fyll på med vatten så det täcker.
- Sjud upp och skumma, tillsätt kryddorna och låt sjuda 1-2 timmar.
Buljongen kan du använda som en grund till soppor, såser, och grytor. Eller varför inte krydda den med färska örter, salt och en skvätt torrt gott vitt vin. Drick i en kopp som en förrätt eller ett varmt mellanmål.
Lycka till!