2020-12-15 Food Court / Tips & Trix

Henriks bästa nyårstips

Vill du ha lite nyårstips? Det blir väl en nyårsafton med den allra närmsta familjen. Men dra inte ner på middagsambitionen för det! Kolla in vad vi har att erbjuda i vår webbutik eller hitta recept här i vår Food Court.

Sen tycker jag att det blir lite extra trevligt både innan middagen och vid middagsbordet, när man lagat maten tillsammans. Så här följer mina bästa nyårstips:

1. Förbered

Planera din meny och välj rätter där du kan förbereda så mycket som möjligt innan du svidar om och det är dags att slå sig ner till bords. En förrätt som går att göra mer eller mindre klar, en efterrätt som kanske står i frysen till precis innan den ska ätas och ska du servera klassikern oxfilé, stek den tidigare på kvällen och håll varm. Se bara till att inte ha för varmt så den blir överstekt!

2. Bjud in familjen i köket

Alla brukar ändå samlas i köket så varför inte låta dem vara med och göra jobbet? Se till att du har en meny med rätter i vilka det finns flera olika moment. Dela sen ut olika uppgifter som passar för olika åldrar! Individuella eller i olika lag, beroende på hur många ni är. Bjud på en drink och ställ fram lite tilltugg att mumsa på medan resten av middagen färdigställs tillsammans – det blir så mycket godare då!

Lycka till med nyårsmiddagen och Gott nytt år!

/Henrik, kock och grundare

Fler inlägg i Tips & Trix

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!