Ostronskivling hos Matkomfort
2017-09-16 Food Court / Blogg

Nyttig, god och lättodlad ostronskivling

Nu portionsförpackas veckans KRAV-ostronskivling till vår matkasse Sthlmslådan. Förutom att den är god sägs den också ha en kolesterolsänkande effekt och innehålla ämnen som kan stärka immunförsvaret och öka välmåendet.

Svampen kommer från Fungigården i Harplinge norr om Halmstad, som sedan 1984 arbetat med att utveckla odlingstekniker för olika sorters matsvampar. Just för ostronskivlingen utvecklades en KRAV-godkänd teknik som de senaste 20 åren används i kommersiell produktion. Den anses vara relativt lättodlad och det finns svampoxar att köpa för den som vill odla egna i hemmet.

Har du inte Sthlmslådan nästa vecka men blev sugen på ostronskivling? Gör Henriks enkla tomatsås, koka en god pasta och toppa med stekt ostronskivling. Dela ner svampen i mindre delar. Stek i rapsolja i en varm stekpanna tills att det har fått fin färg. Smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt gärna lite smör i slutet av stekningen för en ännu godare smak.

Smaklig måltid!

Fler inlägg i Blogg

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!