2016-09-23 Food Court / Receptbanken

Så fixar du min Svärfarsgryta

Det är lätt att bli bortskämd när man är Matkomfortkund! Själv lägger jag gärna lite extra tid på maten på helgen men även då har man ofta späckat schema och då kan jag tipsa om vad jag brukar kalla Svärfarsgryta, uppkallad efter min egen svärfar. Man utgår från vad man har hemma och tillagar allt i en och samma gryta, det spar både tid och framförallt disk! Min favoritpanna är en traktörpanna med glaslock i vilken man kan koka, steka och bryna. Och det bästa är att med locket på skapar man en liten ångugn!

Så här kan en Svärfarsgryta se ut en vanlig lördagslunch hemma hos oss.

Ingredienser

4 portioner
    600 g kycklinglårfilé
    400 g kulpotatis
    Färsk chili
    Vitlök efter smak
    En stängel selleri
    1 msk honung
    5 små tomater
    Lite färsk rosmarin
    1/2 dl chilisås
    1,5-2 dl valfri buljong
    Salt, peppar och paprikapulver
    Ev. två matskedar crème fraiche på slutet

Gör så här

  1. Bryn lårfilén utan fett krydda med salt och peppar.
  2. När kycklingen släppt fettet, skiva ner rå potatis och krydda igen.
  3. Skär ner sellerin och tomaten, tillsätt i pannan. Häll på chilisås, honung och buljong. Tillsätt de färska kryddorna.
  4. Lägg på locket och låt sjuda under lock ca 20 minuter. Späd under tiden om det behövs.
  5. Kolla så kycklingen är genomstekt. Smaka av med salt och peppar samt om man vill höja smaken ytterligare, lite grädde eller crème fraiche.

Vips – en panna, minimalt med disk! Detta var bara en av otaliga svärfarsgrytor som kan göras i en bra traktörpanna med lock.

Lycka till

och håll utkik efter fler recept här i Food Court! /Magnus, kökschef & kock

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!