2016-12-22 Food Court / Receptbanken

Så här gör du vår populära choronsås

Bearnaisesåsen skapades första gången år 1836, den blev omåttligt populär och det är den än idag. En av våra kunders favoritsåser förutom bearnaisen är vår choronsås. Enkelt förklarat en bearnaise med smak av tomat.

Detta behöver du

    500 g smör
    8 st vitpepparkorn
    4 st schalottenlökar
    0.5 dl vinäger
    1 kvist dragon eller dragon i vinäger (finns på burk)
    2 msk vatten
    6 st äggulor
    Salt, efter smak
    1 tsk tabasco
    1 msk Worcestershiresås
    1 msk persilja, hackad
    1 msk dragon, hackade blad
    2 msk tomatpuré

Gör så här

  1. Smält smöret på svag värme i en kastrull, dra bort kastrullen från plattan och håll varmt.
  2. Finhacka schalottenlök och lägg den i en kastrull tillsammans vitpeppar, vinäger, dragon och vatten.
  3. Koka upp och reducera till ungefär hälften.
  4. Sila ner i en ny kastrull som står i ett hett vattenbad.
  5. Rör ner äggulorna och vispa tills såsen tjocknar.
  6. Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret i en fin stråle under vispning.
  7. Smaka av med salt, tabasco, worcestershiresås, tomatpuré och rör till sist i de hackade örterna.

Lycka till!

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!