Coleslaw snabb pizzasallad -Matkomfort
2016-04-22 Food Court / Receptbanken

Snabb pizzasallad

Snabb pizzasallad kan alltid snos ihop om det saknas grönt på bordet och du har vitkål hemma. En grönsak som håller sig länge i kylen och även den färdiga salladen kan du ha i kylen i flera dagar. På menyn för Premium och Sthlmslådan har vi bland annat haft en spetskål som ugnsbakas. Underbart gott för oss vuxna. Som barntips har vi då föreslagit att du kan servera kålen i form av en snabb pizzasallad, något som brukar vara uppskattat hos barnen. Här kommer ett snabbt och bra grundrecept.

Ingredienser grundrecept

    6 st vitlöksklyftor
    300 g spetskål, strimlad
    1/2 tsk salt
    1/2 krm nymalen svartpeppar
    0,25 dl vitvinsvinäger
    0,25 dl olivolja
    1/2 tsk socker
    1/2 tsk oregano
    Eventuellt lite finstrimlad röd paprika

  1. Blanda allt och blanda i en fryspåse
  2. Massera påsen och låt kålen marinera en stund.

Allra enklast och snabbast är det med en mandolin. Köp i vår webbutik eller samla poäng och som du kan lösa in som rabatt i butiken, läs mer om vår Kundklubb här.

Blev du sugen på pizza nu? Kolla in vårt snabba recept på calzone. Från grunden, utan jäsning! Överraska familjen med snabbmat redan idag. Eller sno ihop ett par pizzasnurror. Kräver dock lite jäsningstid.

Hoppas det ska smaka!

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!