2016-09-05 Food Court / Receptbanken

Ta tillvara på dina äpplen!

Nu är det äppeltider och de svenska äppelträden är fulla med goda smaker och vackra färger. Äpplen passar till mycket, musta mosa eller paja. Glöm heller inte bort att äpplen är fantastiskt till mat!

Fläskkött och kyckling trivs extra bra ihop med syran och sötman från äpplet. Det enklaste sättet att njuta äpplet till t.e.x. en helstekt karré är att klyfta och ta bort kärnhuset. Stek i smör på medelhög värme, krydda med lite salt, peppar och en lite skvätt honung på slutet om det är syrliga äpplen. Sedan är det bara fantasin som sätter gränser.

  • Stek med lite rosmarin (som på bilden)
  • Stjärnanis och råsocker
  • Kanel
  • Rödlök och muskot
  • Eller varför inte bränna av med några droppar cognac
  • Passa på att använd trädgårdens skatter och ta vara på vad den har att erbjuda.

    /Magnus, produktchef & kock

    Fler inlägg i Receptbanken

    Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!