Tillagning hummer, så här gör vi
2020-12-22 Food Court / Blogg

Hummer till nyår – hur vill du ha din?

Kul att så många passade på att köpa hummer i vår webbutik! Hur vill du ha din, kall, eller varm? eller har du aldrig lagat hummer tidigare och vill ha tips? Titta hit!

Jag tycker att hummer är godast om den får lite värme. Man får vara försiktig så den inte blir för varm och därmed torr och seg! Det bästa sättet tycker jag, är att värma tallrikarna den ska serveras på i ugnen på ca 80 grader. Plocka ur stjärten, klorna och klipp upp lederna för att få ut allt kött. Av klo och leder kan du göra en hummerskagen! Placera exempelvis en smörstekt toast med din skagen, på sidan av den varma tallriken, sedan hummerstjärten bredvid med den fina sidan upp. Skeda över brynt smör över stjärten och servera genast!

Hummer, tillbehör och serveringstips

 • En len selleripuré är gott till.
 • Brynt smör – Bryn smöret i en varm panna tills det får en gyllenbrun färg och doftar “nötigt”. Vispa eller rör på pannan hela tiden så det inte bränner. När smöret har skummat upp och sen lagt sig igen är det färdigt. Dra bort pannan från plattan så det inte bränns.
 • Dela hummern på längden, servera halvan på varsin tallrik tillsammans med en god majonnäs, varför inte min dragonmajonnäs?
 • En härlig hummertoast hittar du receptet på här i vår Food Court.
 • Sen finns det en uppsjö med recept på gratinerad hummer, leta dig fram till ett som du gillar!
 • Här har vi samlat alla nyårstips: matkomfort.se/tag/nyarsmeny.


  Då återstår bara att önska ett riktigt gott nytt år!

  Henrik, kock och grundare

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  *

  *

  Fler inlägg i Blogg

  Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!