En värmande senaps- och dragonbuljong
En varm buljong värmer så här vintertid. Den här passar till exempel till en kyckling med varm couscoussallad.
Detta behöver du
4 portioner- Ben från en färsk eller tinad kyckling 1,5-2 liter vatten 1 morot 0,5 purjolök 1 gul lök 2 dl rotselleri, grovhackad Salt, efter smak 5 vitpepparkorn 2 lagerblad Några örtstjälkar, persilja, dragon, basilika Maizena 1 dl grovkornig senap 2 msk hackad färsk dragon Salt, efter smak Vitpeppar, efter smak
Gör så här
- Lägg allt utom senap, maizena och hackad dragon i en rymlig kastrull, koka upp och skumma vart efter. Låt koka ca 30 minuter.
- Sila och reducera sedan buljongen så den blir lite simmig eller red av med lite maizena.
- Smaka av med grovkornig senap, salt, vitpeppar och slutligen dragon.
Lycka till!
/Henrik, kock och grundare