2020-06-14 Food Court / Blogg

Förbered till midsommar så du kan vara med nära och kära

I år blir det kanske midsommarfirande i mycket mindre skara än vanligt. Ändå rekommenderar jag att förbereda så mycket som möjligt, så att midsommaraftonen inte blir en heldag i köket. Sillen är enkel, den förbereder du i flera dagar innan, klicka dig vidare för recept på hur du gör din egna sillinläggning och ett par goda såser. Potatisen kanske är en tradition att sätta i händerna på gästerna för att skrubba? Om inte så gör det dagen innan. Förbered sallad så långt du kan, utan att blanda ihop den. Flera olika salladsrecept hittar du här i vår Food Court. Skiva upp sånt som kan stå övertäckt i kyl över natten. Håll efterrätt enkel, vispgrädde eller vaniljglass till jordgubbarna. Vill du göra egen glass ska den också förberedas, perfekt! Tårtor görs med fördel dagen innan så bottnarna hinner dra åt sig av smakerna och den hinner stå till sig. Dekorera eventuellt strax innan servering. Nubben ska kryddas och dra i flera dagar, köttet till midsommaraftonens kväll kan marineras kvällen innan. Vad du än vill laga och bjuda på, förbered så mycket som möjligt! Ha sedan en härlig dag i solen! Eller en mysig midsommar inomhus, i skydd för eventuellt regn… Charmen med svensk sommar? Man vet aldrig vad det bjuds på för väder.

Botanisera bland recept här i vår Food Court och ha en underbar midsommar!
Sillinläggning och såser
Sallader
Enkel och riktigt god sommartårta
Gör enkel glass utan glassmaskin
Krydda din egen nubbe

Sommarhälsningar

Henrik och resten av vännerna på Matkomfort

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*

Fler inlägg i Blogg

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!