Somrig gazpacho
2018-07-05 Food Court / Receptbanken

Så här gör du Henriks somriga gazpacho

En somrig gazpacho är aldrig fel. Ta med den på picknicken i en termos, så håller den sig riktigt kall. Perfekt att förbereda om du har många olika komponenter till en middag med vännerna och den är fin att servera i små koppar eller glas på buffébordet.

Ingredienser

    150 g färskatomater
    150 g färskgurka
    100 g färskpaprika
    50 g gul lök
    Ca 1 msk vitvinsvinäger
    Salt, eftersmak
    Ca 1 tsk sambaloelek
    1 vitlöksklyfta
    1-2 msksocker
    1 knippefärsk koriander
    ½ dlolivolja
    5 dltomatjuice
    Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Skölj allt.
  2. Tärna.
  3. Blanda alltihop och låt marinera över natten.
  4. Mixa och smaka av med salt, peppar, vinäger och socker om det behövs.
  5. Lycka till

    Henrik, kock och grundare

    Foto Pixabay

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!