Recept på ugnspannkaka
2019-10-27 Food Court / Receptbanken

Glöm inte bort gamla enkla klassiker

Här är en gammal favorit vi unnar oss allt för sällan hemma hos oss. Perfekt en söndagseftermiddag efter en vårpromenad i skogen eller en dag i trädgården.

Detta behöver du

    3-400 g rimmat stekfläsk
    4 ägg
    1 tsk salt
    8 dl mjölk (funkar även bra med havremjölk)
    3 dl vetemjöl

Till servering

    Rårörda lingon eller lingonsylt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Vispa ihop hälften av mjölken med salt och mjöl, så du får en jämn smet.
  3. Tillsätt resten av mjölken och vispa till sist ner äggen.
  4. Skär fläsket i tärningar. Bryn och fördela i en smord ugnsfast form.
  5. Häll över smeten och grädda i ugnen ca 40-50 minuter.

Lycka till!

/Henrik, kock och grundare

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!