Gulasch recept på en klassiker
2020-01-19 Food Court / Receptbanken

Vårt gulaschrecept, en Matkomfortfavorit

Var vi än kommer är vår gulasch alltid lika uppskattad. Samma sak när den levereras i våra matkassar. Här bjuder vi på vårt gulaschrecept, om du har tid och vill koka din egen hemma. Vill du att vi förbereder den åt dig, håll utkik, kommer snart i lådan igen!

Inköpslista

4 portioner
600 g tärnat (1×1 cm) högrev eller nötytterlår
6 st färska tomater
2 st gula lökar
1 st röd paprika
2 st gröna paprikor
3 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
½ dl chilisås
2 krm mald kummin
1 krm chilipulver
½ krm cayennepeppar
3 st lagerblad
Salt och peppar, efter smak

Serveras med
Matyoghurt
Bröd eller bulgur (valfritt)

Gör så här

  1. Tärna alla grönsaker.
  2. Fräs kött och grönsaker i olja i en stor gjutjärnsgryta.
  3. Tillsätt kryddorna och späd med vatten efter behov.
  4. Låt koka under lock i en timme eller tills köttet är mört.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Toppa gulaschen med en klick matyoghurt och servera eventuellt med bröd eller bulgur.

Lycka till!

Du hittar fler Matkomfort-klassiker här i vår Receptbank.

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!