2020-10-19 Food Court / Tips & Trix

Laga kyckling – tips och stekgrader

Att laga kyckling är inte svårt! Vi visar dig hur du tillagar kycklingens olika delar. Du hittar också en tabell så du vet vilken temperatur du ska hålla utkik efter. Vill du laga den på grillen, klicka dig vidare och läs mer om hur du lyckas med kyckling på grillen.

Laga kyckling – Bröst och lårfilé

  1. Krydda med salt, peppar och valfri smaksättning
  2. Bryn på högtemperatur i stekpanna, smör och olja 50/50
  3. Lägg kycklingen på ett galler med en långpanna under och stek färdigt i ugn på 180 grader varmluft
  4. Ta ur kycklingen när den tjockaste delen har nått rätt innertemperatur (se tabell nedan)
  5. Låt fila 5 min innan serverings

Laga kyckling – Hel kyckling

  1. Krydda rikligt med salt, peppar från kvarn samt valfrismaksättning
  2. Lägg kycklingen på ett galler med en långpanna under och stek i ugn på 225 grader i 20 minuter. Sänk temperaturen till 120 grader och stek vidare tills den tjockaste delen nått rätt innertemperatur
  3. Låt vila 5 minuter innan servering

Innertemperaturer

    Bröst: 68 grader
    Lårfilé: 72 grader
    Med ben: 85 grader
    Hel kyckling: 72 grader

Lycka till!
Henrik, kock och grundare

Fler inlägg i Tips & Trix

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!