Pizza bianco mandelpotatispuré
2019-03-06 Food Court / Receptbanken

Mandelpotatispuré toppar vår pizza bianco

Vår mandelpotatispuré på vår pizza bianco i januari fick högt betyg. Flera kunder har frågat om vi kan lämna ifrån oss receptet. Vi lagar flera tusentals portioner så något recept för ett hushåll finns inte automatiskt. Henrik hade dock möjlighet att hoppa in i provköket och provlagade purén för att skapa ett recept, varsågoda! När den levererades färdig i våra matkassar breddes den på en färdig pizzabotten. En pesto klickades på, även den gjord hos oss från grunden. Vi gör vår populära pesto på solroskärnor så den ska passa även nötallergiker. För att få lite krisp i rätten hyvlades några riktigt tunna skivor mandelpotatis över pizzan, vi toppade den med med tomat, schalottenlök och givetvis lite ost i form av färdigflagad Grana Padano. Sen in i ugnen!

Recept mandelpotatispuré

Ingredienser, 4 portioner

    400 g mandelpotatis
    ca 3 dl mjölk
    Smör, efter smak
    Salt, efter smak

Gör så här

  1. Skala och koka mandelpotatisen försiktigt under lock.
  2. Värm upp mjölken.
  3. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
  4. Pressa potatisen och tillsätt lite mjölk i taget under omrörning, till önskad konsistens.
  5. Avsluta med rikligt med smör och smaka av med salt.

Hoppas det smakar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!