Våra kockförberedda matkassar

Alla våra matkassar är både kockförberedda och lättlagade.
Allt du behöver ha hemma är salt, peppar och något att steka i.
Vi har en oslagbar kvalitetsgaranti och ersätter dig utan krångel om du inte är nöjd.
Ingen bindningstid
Alltid fri frakt

Vill du jämföra våra matkassar och se vad som skiljer dem åt? Se vår jämförelseguide.
Här kan du se kommande menyer.

Smakfull klassiker sedan 2008
Grön, skön och klimatsmart
Fågel, fisk och vegetariskt
Trygga, bekanta smaker för hela familjen
Snabb, lättlagad matglädje
Ge bort en matkasse
Presentkort med valfri summa Läs mer

Kommande menyer

Premium v. 21

Leverans 23 maj 2021

Måndag
Kryddstekt lax med citrus- och gurkraita, äpple och basmatiris

Tisdag
Bjärekyckling med tandooricrème serveras med örtrostade grönsaker

Onsdag
Matkomforts "burgare" med bröd, pommes och barbecuedressing

Torsdag
Pasta tortiglione med gourmetsalsiccia samt tomat, vitt vin och basilika serveras med parmesanost

Ingen bindningstid
Alltid fri frakt

Vego Premium v. 21

Leverans 23 maj 2021

~
Halloumi-tandoori med rostad snackspaprika och basmatiris samt indisk löksallad

~
Pasta med tomat, vitt vin och basilika serveras med aubergine och zucchini samt fetaost

~
Lins- och kokosmjölksoppa med citrusyoghurt och tomat samt örttoast

Ingen bindningstid
Alltid fri frakt

Sthlmslådan v. 21

Leverans 23 maj 2021

Veckans fågel
Pasta tortiglione med Bjärekyckling samt tomat, vitt vin och basilika serveras med parmesanost

Veckans fisk
Kryddstekt lax med citrus- och gurkraita, äpple samt basmatiris

Veckans fantasi
Lins- och kokosmjölksoppa med tandooritopping och tomat samt örttoast

Ingen bindningstid
Alltid fri frakt

Familjefavoriter v. 21

Leverans 23 maj 2021

Måndag
Matkomforts hamburgare med dressing, Kringelgårdens surdegsbröd, tomat, sallad och pommes

Tisdag
Tandoorikyckling med broccoli och basmatiris

Onsdag
Asiatisk morotssoppa med äpple, pasta och bacon

Torsdag
Korvstroganoff med ris och äppelklyftor

Ingen bindningstid
Alltid fri frakt

Vrooom v. 21

Leverans 23 maj 2021

Måndag
Fisk tandoorii med basmatiris

Tisdag
Nötfärsbiffar med stekt lök, potatisklyftor och barbecuedressing

Onsdag
Tomat- och crème fraichebakad Slättarödskyckling med bulgur

Torsdag
Pasta salsiccia med tomat och vitt vin

Ingen bindningstid
Alltid fri frakt
 

Vanliga frågor om våra matkassar

 
Varför kostar Matkomfort lite mer än vissa andra matkassar? I vårt eget kök i Tyresö arbetar duktiga kockar som förbereder och kokar våra egna såser, soppor, fonder och grytor. All matlagning sker från grunden och vi jobbar endast med svenska huvudråvaror av hög kvalitet. Så långt som det är möjligt väljer vi närodlade eller ekologiska grönsaker och våra tillbehör är noga utvalda. Alla våra lådor är kompletta, det enda du behöver ha hemma är salt, peppar och något att steka i. Från oss får du en portionsanpassad låda utan svinn. God mat av kvalitet kostar lite mer, det tycker vi att det är värt och vi hoppas att du också tycker det! Vad ingår i matkassen? Det enda du behöver ha hemma är salt, peppar och något att steka i. Allt annat ingår, liksom frakten. Våra kockar tillagar våra egna såser, fonder, grytor och smaksättare och du färdigställer sedan maten hemma i ditt eget kök. Tillsammans med lådan följer det med en överskådlig beredningstext, där du steg för steg kan läsa hur kocken tänkt att varje rätt ska färdigställas. Många av våra erfarna kunder använder beredningstexten som inspiration, och kombinerar gärna veckans såser och huvudråvaror efter smak. Det har vi nämligen också tänkt på – att såserna ska passa även om du själv byter dem mellan olika rätter! Hur ofta och när levereras matkassen? Vi levererar en gång per vecka och huvudsakligen på söndagar mellan klockan 14.00 – 22.00. På Min Sida väljer du om du vill ha leverans varje eller varannan vecka. Du får tilldelat en personlig men inte valbar leveranstid, så att du vet när maten kommer hem till din dörr. De flesta av våra kunder kan även välja måndag som leveransdag, mellan klockan 17.00 – 22.00. Fråga gärna hos vår kundtjänst hur det ser ut för just din adress. Vi rekommenderar att du är hemma vid leveranstillfället, men om du inte är det så lämnar chauffören lådan utanför dörren. Du får samtidigt ett sms som meddelar att maten är framme. Vad innebär vår kvalitetsgaranti? Vi vill självklart att du ska vara helt nöjd med dina matlådor från oss. Skulle du exempelvis ha oturen att få med någon enstaka grönsak som inte håller måttet, eller om något annat inte motsvarar vår utlovade kvalitet, så ersätter vi dig givetvis. Hör av dig till oss så hjälper vi till! Är det någon bindningstid? Vi har ingen bindningstid på våra rullande abonnemang. Du kan ha leverans varje vecka, varannan vecka eller de veckor som passar just dig. Du kan byta som du vill mellan våra olika menyer och storlekar på lådorna. För att boka på, boka av eller ändra en leverans har vi 7 dagars framförhållning. På måndagar klockan 10.00 stänger vi för av- och påbokningar och beställer alla råvaror. Under veckan arbetar kockarna med att förbereda och tillaga våra såser, grytor, soppor och smaksättare. Allergier och preferenser Nötter använder vi inte i våra egna lokaler. Exempelvis görs vår populära pesto på solrosfrön. Däremot kan det finnas spår av nötter i produkter som kommer från våra leverantörer.

Gluten undviker vi så långt det går i våra såser och smaksättare, istället reder vi med maizena eller potatismjöl. Ta dock för vana att alltid läsa på innehållsförteckningen om vad som ingår i såsen. Vid glutenallergi kan du komma att behöva byta ut vissa kolhydrater som pasta, bulgur och bröd.

I övrigt anpassar vi inte menyerna efter olika allergier. Det går inte heller att byta ut eller välja bort rätter eller råvaror i lådan.

Alltid högsta kvalitet

Att hitta de allra bästa råvarorna är ett tidskrävande arbete som kan vara svårt att hinna med i vardagen. Därför finns Matkomfort. Vår vardag består av att göra det lilla extra som krävs för att du ska kunna ställa en nyttig, god och hemlagad måltid på bordet och ändå ha tid över till annat. I många fall handlar vi direkt från bönder, bagare och grönsaksodlare och vi väljer alltid ekologiskt och närproducerat om vi kan. Allt för att det ska smaka ännu bättre på tallriken!

Växla kasse och upptäck nya favoriter

För dig som vill vidga dina matvyer kan det vara en god idé att alternera mellan våra kassar. Att växla mellan Premium och Familjefavoriter är till exempel en populär kombination för många barnfamiljer. Som kund hos Matkomfort kan du ändra kasse så ofta du vill!

Kan vi leverera hem till dig?

    Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

    Vad tycker våra kunder om oss?

    Här ser du vad våra kunder tycker om oss. Det fina med Reco är att det är riktiga recensioner från riktiga människor – uppdaterade i realtid och alltid med den senaste recensionen först.

    Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!