poke-bowl-donburi-recept-chilicreme
2019-03-04 Food Court / Receptbanken

Matkomforts chilicrème – här är vårt recept

Många frågar efter våra recept. Sugen på att röra ihop vår härliga chilicrème som serveras i nästa veckas donburi i våra matkassar Premium, Sthlmslådan och Vego Premium. I Familjefavoriter och Vrooom serveras den till kotlett respektive nötfärsbiffar. Sist vi hade den på menyn fick vi kockarna att koka ner receptet från tiotusentals portioner till fyra, så varsågod!

Ingredienser

    1 äggula
    1 msk röd vinäger
    2 dl rapsolja
    1 liten bit ingefära, ca 10 g
    1 vitlöksklyfta
    1/2 röd chili
    2 msk japansk soja
    1/2 pressad citron
    1 msk risvinäger
    Salt, efter smak
    Eventuellt svartpeppar efter smak

Gör så här

  1. Vispa äggula och vinäger till en tjockare konsistens.
  2. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning, tänk dig att du gör en majonnäs.
  3. Skala och riv ingefäran och blanda ner den.
  4. Pressa i vitlöken.
  5. Finhacka chilin och blanda i efter smak.
  6. Blanda ner soja, citron och risvinäger.
  7. Smaka av med salt och eventuellt svartpeppar om det behövs.

Tips från kocken! Se till att majonnäsbasen är matt när du slår den, börjar den bli glansig så var försiktig! Skulle den skära sig kan du göra ett nytt försök och börja om med ny äggula och droppvis hälla ner det som skurit sig.

Lycka till!

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!