Matkomforts majonnäs recept - med ugnsrostad kyckling
2019-03-07 Food Court / Receptbanken

Matkomforts aioli

Det som särskiljer oss från en vanlig matkasse är att vi förbereder så mycket vi kan åt dig, utan att slutresultatet ska tappa i kvalitet. Serverar vi en fiskgryta i Premium eller Stockholmslådan slår till exempel våra kockar aiolin åt dig, från grunden. Vill du göra en egen, varsågod här är receptet på vår aioli!

Ingredienser

    6 st vitlöksklyftor
    2 st äggulor
    1 dl rapsolja
    0,5 dl olivolja
    0,5 tsk salt
    1,5 tsk nypressad citronsaft

Gör så här

  1. Pressa vitlöken i en skål.
  2. Vispa ner äggulorna och vispa sedan ner oljan droppvis.
  3. Smaka av med salt och citronsaft.

Se till att aiolin är matt när du slår den, börjar den bli glansig så var försiktig! Skulle den skära sig kan du göra ett nytt försök och börja om med ny äggula och droppvis hälla ner det som skurit sig.

Lycka till!

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!