Möt våra kockar

Alla kockar har sin egen personliga smak och sina egna knep och hemligheter. Våra också. Men en sak har de gemensamt, kärleken till god mat. Till alla våra matkassar följer det med såser, fonder och grytbaser, lagade från grunden av våra matälskande kockar. Allt för att du ska få så mycket smak som möjligt.

Förutom kockarna är vi några till som jobbar på Matkomfort, lär känna oss här!

Vår syn på mat och ekologisk matkasse

Vår syn på mat

Både vi och våra kunder vet att en ansvarsfullt framställd och lagad mat smakar bättre. Därför är vi otroligt noga när vi väljer vilka gårdar och producenter vi handlar våra råvaror ifrån. Du kan till exempel vara säker på att vi bara köper in svenskt kött, aldrig tillsätter några onödiga e-ämnen eller konserveringsmedel och att vi väljer närproducerade och ekologiska varor så ofta som det är möjligt. Var grönsak har sin tid – vi följer naturens gång och anpassar till stor del frukt och grönt efter säsong!

Lär känna några av våra leverantörer

Så får vi matsvinnet att försvinna

Mat som kastas är ett otroligt slöseri med resurser och påverkar både miljön och samhällsekonomin negativt. Ända sedan starten 2008 och över 5 miljoner portioner mat senare, är mottot 0% matsvinn en grundpelare i vår verksamhet. Vi strävar alltid efter 0% matsvinn i alla led, både internt och hos våra kunder. Läs vår hållbarhetspolicy för mer information.

På Matkomfort vill vi vara med och bryta trenden. Därför har vi inget lager utan börjar varje måndag med tomma kylar. Först när vi vet hur mycket vi ska leverera under veckan beställer vi hem råvaror och börjar producera.

Resultatet är att vi inte har något överskott av råvaror – och genom att portionsanpassa alla matkassar hjälper vi dig att inte behöva kasta mat. Det tjänar både miljön och du på eftersom du inte behöver betala för något som inte används.

Läs mer i vår blogg under Henrik om matsvinn.

Vad tycker våra kunder om oss?

Här ser du vad våra kunder tycker om oss. Det fina med Reco är att det är riktiga recensioner från riktiga människor – uppdaterade i realtid och alltid med den senaste recensionen först.

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!