Det du sparar i tid vinner du i smak

Matkomfort föddes ur tanken att alla borde få äta riktigt god vällagad mat på vardagarna utan att behöva stå flera timmar i köket. Genom att låta våra kockar laga alla såser, fonder och grytbaser från grunden så får du mer tid till annat och ännu godare middagar! Matlagning är ett hantverkt och vi smakar av allt in i det sista innan kylbilen kommer och kör ut veckans matkasse till dig.

Sedan vi startade i Stockholm 2008 har vi haft äran att hjälpa tusentals hem och hushåll att äta godare, nyttigare och bättre. Nu tio år senare levererar vi till stora delar av Mälardalen och kan hjälpa fler än någonsin med vardagsmaten. Välkommen du också!

Henrik Isaksson, kock och grundare av Martkomfort

Möt våra kockar

Alla kockar har sin egen personliga smak och sina egna knep och hemligheter. Våra också. Men en sak har de gemensamt, kärleken till god mat. Till alla våra matkassar följer det med såser, fonder och grytbaser, lagade från grunden av våra matälskande kockar. Allt för att du ska få så mycket smak som möjligt.

Vår syn på mat

Både vi och våra kunder vet att en ansvarsfullt framställd och lagad mat smakar bättre. Därför är vi otroligt noga när vi väljer vilka gårdar och producenter vi handlar våra råvaror ifrån. Du kan till exempel vara säker på att vi bara köper in svenskt kött, aldrig tillsätter några e-ämnen eller konserveringsmedel och att vi väljer närproducerade och ekologiska varor så ofta som det är möjligt. Var grönsak har sin tid – vi följer naturens gång och anpassar till stor del frukt och grönt efter säsong!

Så får vi matsvinnet att försvinna

Mat som kastas är ett otroligt slöseri med resurser och påverkar både miljön och samhällsekonomin negativt. Enligt Naturvårdsverket kastades det år 2014 ungefär 1,3 miljoner ton mat bara i Sverige.

På Matkomfort vill vi vara med och bryta trenden. Därför har vi inget lager utan börjar varje måndag med tomma kylar. Först när vi vet hur mycket vi ska leverera under veckan beställer vi hem råvaror och börjar producera.

Resultatet är att vi inte har något svinn överhuvudtaget – och genom att portionsanpassa alla matkassar hjälper vi dig att inte behöva kasta mat. Det tjänar både miljön och du på eftersom du inte behöver betala för något som inte används.

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!