2021-04-05 Food Court / Receptbanken

Pannacotta med choklad

Nu har vi tagit in en mix av Valhronas choklad i vår butik. Här är ett av deras recept på en enkel pannacotta. Prova gärna att göra på olika sorter, för olika smak. Pannacotta är en perfekt efterrätt att förbereda. Prova gärna med olika sorters choklad för olika smaker.

Chokladpannacotta

    2 g gelatin
    100 g mjölk (ca 1 dl)
    5 g glukos/glukossirap (finns i bakhyllan)
    180 g CARAÏBE 66%
    200 g vispgrädde 36%-40%

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i lite kallt vatten ett par minuter.
  2. Värm mjölken med glukos. Tillsätt gelatinet.
  3. Smält chokladen i mikron (20 sekunders intervaller, rör om mellan varje) eller över vattenbad.
  4. Häll lite av den varma mjölken i taget, över den smälta chokladen. Rör med en slev eller slickepott så det går ihop.
  5. Tillsätt kall grädde och kör med stavmixer tills du får en perfekt emulsion. Lyft inte upp stavmixern när du mixar, du vill inte ha ner luftbubblor!
  6. Häll smeten i portionsformar eller glas och låt stelna i kylen ett par timmar eller över natten. Täck gärna med plast om de ska stå länge.

Lycka till!

En härlig chokladkaka och ännu fler recept från Valrhona hittar du på valhrona.com/en

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!