2020-07-06 Food Court / Blogg

Restaurangkol – helt klart värt att testa!

Matgeek kollar in tillverkning av Kolektivets restaurangkol.

Hört talas om restaurangkol? Generellt tycker jag att vanlig grillkol, som du köper på bensinmacken eller i dagligvaruhandeln, brinner upp alldeles för snabbt. För att förlänga tiden så blanda jag med briketter, 50/50. Allra helst väljer jag att satsa på ”restaurangkol”. Jag tycker det gör stor skillnad! Förutom att brinntiden är avsevärt längre och att kolet brinner jämnare, blir det även en bättre smak på maten. Det kan ta lite längre tid att få fyr på vissa av sorterna men det är väl värt väntan. Kolla in filmen där ”Matgeek” besöker Kolektivet som enligt honom och många andra gör Sveriges bästa kol. Klicka sedan hem lite bra kol. Finns bland annat hos KitchenLab.

Grillrecept har du säkert flera egna favoriter, om du vill ha lita ny inspiration, klicka dig runt här i vår Food Court.

Hälsningar

Henrik, kock och grundare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*

Fler inlägg i Blogg

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!