Matkomfort tips hasselbackspotatis
2019-03-09 Food Court / Receptbanken

Så fixar du hasselbackspotatisen

Hasselbackspotatis är en god klassiker som kanske fallit lite i glömska hos många familjer. Det kan vara svårt att få till riktigt tunna skivor där det goda smöret och krispiga ströbröd kan leta sig in, utan att skära hela vägen ner. Magnus bästa tips är att lägga en eller två träslevar som stoppar din kniv från att skära hela vägen ner. Smart va!

Ingredienser

4 portioner:

    1 kg potatis
    Ca 25 g smör, smält
    1-2 msk ströbröd eller panko

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg potatisarna i en ugnssäker form med snitten uppåt.
  3. Pensla med smält smör eller rapsolja. Salta, peppra och ställ in i ugnen 40-50 minuter.
  4. Pensla potatisarna då och då med smöret i formen. När halva tiden har gått, strö över panko eller vanligt ströbröd och låt sedan gå klart. Potatisen ska vara mjuk inuti och ha fin färg.


Lycka till i köket!

PS får det lov att vara en god sås till potatisen? Här hittar du massor av såsiga recept! DS.

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!