Stekt saganaki med citron
2020-07-17 Food Court / Receptbanken

Saganaki som alternativ till halloumiosten

Saganaki är en ost som kommer från Grekland. Den är lite som den cypriotiska halloumiosten. Den går utmärkt att steka men också att riva ner i maträtter. Prova stekt Saganaki i sommar! God som förrätt med ett par citronstänk. Panera den gärna i ströbröd eller mjöl. Våra vänner på Fontanas Saganaki är tillverkad av getmjölk och har en fetthalt på 24%.

Stekt Saganaki – Saganaki Tiganito

Stekt saganaki passar bra som en förrätt eller som en del av en måltid med smårätter. Så här enkelt kan du tillaga den.
  1. Stek saganakiosten på drygt medelvärme ett par minuter på varje sida. Vänd bara en gång.
  2. Skär den i bitar, droppa över citronsaft och servera.

Fler smarriga recept med Saganaki hittar du hos våra grannar här i Tyresö, på Fontana.se Vad sägs exempelvis om ”Caesarsallad med Saganaki” eller ”Gratinerad portabello med Saganaki och gremolata”? Här i vår Food Court hittar du en mängd andra sommar-recept.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!