Sparissoppa-Matkomfort
2017-05-25 Food Court / Receptbanken

Våren är här – sparrisen är här!

När vi serverar våra Matkomfortkunder soppa är den förberedd och lagad från grunden. Bara att värma och toppa med de tillbehör vi skickar med i matkassen.

Skulle du missa soppan i våra matkassar och vill laga den själv? Varsågod, här är receptet på vår sparris- och blomkålssoppa. Det innehåller både vit och grön sparris, det går även bra att använda det ena eller andra. Servera soppan som den är med ett gott bröd, alternativt komplettera med stekt rökt fläsk eller rökt fisk, då räcker receptet till fler än 6 portioner.

Ingredienser sparris- och blomkålssoppa

Ca 6-8 portioner

    1 litet blomkålshuvud
    4 st vita sparrisar
    2 st gröna sparrisar
    2 st gula lökar
    2 vitlöksklyftor
    4 msk smör
    1,8 l hönsbuljong (alternativt grönsaksbuljong)
    2 dl grädde
    ½ dl torrt vitt vin
    Salt och peppar efter smak

Gör så här

  1. Ta bort de yttre bladen från blomkålen och skär i mindre bitar, skala och slanta sparrisen (spara toppen för garnering).
  2. Finhacka gul lök och vitlök, fräs i lite av smöret så det blir mjuk utan att ta färg.
  3. Lägg i blomkålen och sparrisen i kastrullen med den smörstekta löken. Häll på buljongen och låt sjuda i ca 20 minuter eller tills blomkålen och sparrisen är helt mjuk. Späd eventuellt med mer buljong om det behövs.
  4. Tag soppan av värmen och mixa med en mixerstav.
  5. Tillsätt vitt vin, grädde och resten av smöret, koka upp och mixa igen. Kanske behöver du lite mer buljong också.
  6. Smaka av med salt och peppar.

Vill du också förenkla din vardag, beställ Matkomfort!

Lycka till!

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!