Sportlovstips för matkassen
2017-02-24 Food Court / Blogg

Sportlovstips – ta med vår matkasse ut i backen (2017)

Jag och min familj har förstås Matkomforts matkasse och enkelheten i vardagen är oslagbar. För att inte tala om när vi åker till fjällen på sportlovet! Då är det perfekt att ha vår matkasse med sig, allt förberett. Salt, peppar, lite smör och olja är allt man behöver tänka på. Fyra middagar/luncher är perfekt för en kortvecka och stannar vi längre köper vi något mer i lokala butiken eller äter ute. Blir det som på min senaste resa en lägenhet utan kök (hur tänkte de?) får man improvisera lite men det gick det också.

Så här förbereder du sportlovsmaten

Här är lite tips på hur du kan förvandla rätterna till picknickmat som du kan ta med dig ut i backen eller spåret. Tipsen är baserade på Premimlådan och funkar till viss del även för Vrooom. Köp till ett bröd till gulaschen och spara riset till en annan dag.

Kycklingstroganoff med matvete
Kycklingstroganoffen kan du förbereda dagen innan, kyl ner snabbt och förvara kallt. Värm stroganoffen på ett stormkök. Matvetesalladen kan du äta kall till.

Karré med rostade rotfrukter
Helstek karrén och skär den i skivor. Rosta grönsakerna och kyl ner båda. Blanda rotfrukterna med bönorna och ta med som en rotfruktssallad. Värm karrén eller ät den kall som den är. Såsen (Premiums BBQ-sås) funkar kall den också om du inte kan koka upp den.

Matkomforts gulasch
Vad är en skidresa utan gulasch? Perfekt i skidbacken! Den här veckan serveras den med ett surdegsbröd. Värm grytan och rosta brödet på stormköket, servera med paprikastavar och toppa med yoghurten.

Familjefavoriter
Har du Familjefavoriter, köp några tortillabröd och gör en kycklingwrap av tisdagens kyckling, sallad och sås, onsdagens potatis och valfria tillbehör. Rulla in i lite folie eller smörgåspapper och ta med er ut.

God tur!

Henrik, kock och grundare

Fler inlägg i Blogg

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!