Tillbehörstips till Vrooom

Här hittar du våra tillbehörstips. Efter önskemål kompletterar vi med den mängd vi räknar med för 4 portioner. Justera mängderna så som det passar just din familj.

Inköpslista tillbehörstips vecka 42

(Vecka 41 hittar du längre ner på sidan)

Sallad 2 krukor
Rödlök 2 st (2 dagar)
Fetaost 1 st
Citron 1 st
Pecorino ca 70g
Champinjoner 200g
Paprika 2 st
Tomat 4-6 st
Mozzarella 1-2 st
Inlagd gurka 1 liten burk
Balsamvinäger
Bärgelé 1 liten burk
Sockerärtor 200-250g

Måndag (Sallad, rödlök, fetaost, citron)
Gör en sallad på salladsblad, finskivad rödlök och smulad fetaost. Smaksätt med salt, peppar, olivolja och pressad citron.

Tisdag (Pecorino, champinjoner, paprika) Toppa rätten med hyvlad pecorinoost. Stek klyftade champinjoner och tärnad paprika tillsammans med kycklingen.

Onsdag (Rödlök, mozzarella, tomat, balsamvinäger)
Tärna rödlök, mozzarella och tomat. Smaksätt med balsamvinäger, olivolja, salt och svartpeppar. Servera på varsin assiette vid sidan av.

Torsdag (Inlagd gurka, sockerärtor, bärgelé)
Servera med inlagd gurka, kokta sockerärtor och en god bärgelé.

Inköpslista tillbehörstips vecka 41

Paprika 2 st
Zucchini 1 st
Timjan och persilja färskt eller torkat
Champinjoner ca 200g
Gul lök 1 st
Rucola 2 påsar
Pecorino 70g
Tomat 500g (2 dagar)
Rödlök 2 st (2 dagar)
Mozzarella 1-2 st
Basilika 1 kruka
Vinägrett, 1 msk balsamvinäger, 1 tsk senap (gärna fransk) 2 msk olivolja samt salt och peppar
Romansallad 2 st

Måndag (Paprika, zucchini, timjan, persilja)
Tärna paprika och zucchini, stek och krydda med timjan, persilja, peppar och salt.

Tisdag (Lök, champinjon, rucola, pecorino)
Tärna lök och skiva champinjon. Stek i olivolja, krydda med salt och peppar. Tillsätt den kokta bulguren och smaka av med salt, peppar och toppa med rucola och hyvlad pecorino.

Onsdag (Tomat, rödlök, mozzarella, basilika, vinägrett)
Servera med sallad på tomat, rödlök, mozzarella och färsk basilika. Smaksätt med en vinägrett på 1 msk balsamvinäger, 1 tsk senap (gärna fransk), 2 msk olivolja samt salt och peppar.

Torsdag (Romansallad, tomat, rödlök)
Gör en grönsallad på romansallad, tomat och rödlök. Smaka av med en god olivolja, salt och nymalen svartpeppar.

Betygsätt gärna veckans menyer enligt skalan 1 = vill inte se på menyn igen, 5 = vill gärna ha igen!

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!