Tillbehörstips till Bas

Här hittar du våra tillbehörstips. Efter önskemål kompletterar vi med den mängd vi räknar med för 4 portioner. Justera mängderna så som det passar just din familj. Vill du servera något helt annat till, hittar du ett par olika recept på sallader i vår Food Court.

Inköpslista tillbehörstips vecka 49

(Vecka 48 hittar du längre ner på sidan)

Cocktailtomater 1 ask
Rucola 1 påse
Parmesan ca 70g
Citron 1 st
Spetskål 1 huvud
Rödlök 2 st (3 dagar)
Morot 3-4 st
Chili 1 st
Soja
Vaxbönor ca 300g
Persilja 1 kruka
Sallad 1 påse
Tomat 2-3 st
Mozzarella 1-2 st

Gratinerad fisk (Cocktailtomater, rucola, parmesan, citron)
Gör en sallad på delade cocktailtomater, rucola och flagad parmesan. Krydda med olivolja, pressad citron, salt och peppar.

Kycklingpanna med curry (Spetskål, rödlök, morot, chili, soja)
Strimla spetskål, rödlök och morot. Stek på hög värme och krydda med färsk chili och lite soja.

Snabba färsbiffar (Vaxbönor, rödlök, persilja)
Koka vaxbönor och fräs i smör med lite rödlök och grovskuren persilja. Krydda med salt och peppar.

Kryddstekt kotlett (Sallad, tomat, rödlök, mozzarella)
Servera med en stor grönsallad med sallad, tomat, rödlök och tärnad mozzarella.

Inköpslista tillbehörstips vecka 48

Babyspenat 1 påse
Rödlök 1 st
Citron 1-2 st (2 dagar)
Solroskärnor
Champinjoner ca 250g
Paprika 1 st
Gul lök 1-2 st (2 dagar)
Surdegsbröd 1-2 skivor per person
Hårdost
Spetskål 1 huvud
Äpple 1-2 st
Oregano
Lite honung

Ört- och vitvinsbakad kolja (Babyspenat, rödlök, citron, solroskärnor)
Blanda babyspenat med tunt skivad rödlök, smaksätt med salt, peppar och pressad citron. Toppa med rostade solroskärnor.

Tandooribakad kycklingfilé (Champinjoner, paprika, gul lök)
Stek champinjoner, paprika och gul lök. Krydda med salt och peppar och servera till.

Rostad tomat- och paprikasoppa (Surdegsbröd, hårdost)
Servera med smörstekt surdegsbröd med en god hårdost på.

Korv stroganoff (Gul lök, spetskål, äpple, citron, oregano, honung)
Skiva gul lök och stek tillsammans med korven. Servera med en sallad på strimlad spetskål och skivat äpple som du smaksätter med pressad citron, oregano, svartpeppar, salt och lite honung.

Betygsätt gärna veckans menyer enligt skalan 1 = vill inte se på menyn igen, 5 = vill gärna ha igen!

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!