INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT

Tillbehörstips till Bas

Här hittar du våra tillbehörstips. Efter önskemål kompletterar vi med den mängd vi räknar med för 4 portioner. Justera mängderna så som det passar just din familj. Vill du servera något helt annat till, hittar du ett par olika recept på sallader i vår Food Court.

Inköpslista tillbehörstips vecka 3

(Vecka 2 hittar du längre ner på sidan)

Spetskål 1 huvud
Rödlök 1-2 st (3 dagar)
Babyspenat 1 påse
Soja
Lime 1 st
Chili 1 st
Färsk ingefära
Paprika 1-2 st
Zucchini 1 st
Champinjoner ca 250 g
Vitlök 1 st
Persilja 1 kruka
Miniplommontomater 1 ask
Balsamvinäger
Lite fransk senap
Rucola 1 påse
Broccoli 2 huvud

Sprödbakad koljafilé (Spetskål, rödlök, babyspenat, soja, lime, chili, ingefära)
Servera med en sallad på finstrimlad spetskål, rödlök och babyspenat. Smaksätt med en dressing på 2 msk soja, 1 msk pressad lime, strimlad chili och riven ingefära. Marinera löken och kålen och vänd sedan ner spenaten innan servering.

Stekt kycklingfilé (Paprika, rödlök, zucchini, champinjon, vitlök, persilja)
Tärna paprika, rödlök, zucchini och champinjon. Stek tillsammans och krydda med riven vitlök och hackad persilja.

Matkomforts nötfärsgryta (Miniplommontomater, rödlök, balsamvinäger, fransk senap, rucola)
Dela miniplommontomater och tärna rödlök, smaksätt med salt, peppar, balsamvinäger, olivolja och lite fransk senap. Toppa med rucola innan servering.

Grillad Chorizo (Broccoli)
Dela broccoli i små buketter och stek på hög värme i rapsolja i ca 2 minuter.

Inköpslista tillbehörstips vecka 2

Fänkål 1-2 st
Chili 1-2 st (3 dagar)
Citron 1 st
Spetskål 1 huvud
Soja
Lime 1 st
Zucchini 1 st
Paprika 1 st
Lime 1 st
Tomater 2-3 st
Rödlök 1 st
Basilika 1 kruka
Vinäger

Knaprig torskfilé (Fänkål, chili, citron)
Skiva fänkål, smaksätt med strimlad chili, pressad citron, salt och olivolja och låt marinera. Rör om då och då så marinerar den snabbare. Servera sedan fänkålssalladen i skål vid sidan av.

Sojabakad kyckling (Spetskål, soja, lime, chili)
Strimla spetskål och blanda med soja, limesaft och färsk strimlad chili och servera vid sidan av.

Köttbullar (Zucchini, paprika, chili, lime)
Tärna lite zucchini och paprika fint. Stek snabbt i rapsolja på hög värme och smaksätt med salt, strimlad chili och pressad lime. Servera vid sidan om.

Pannstekt kotlett (Tomater, rödlök, basilika, vinäger)
Gör en sallad på goda tomater, rödlök och basilika. Smaksätt med en god olivolja och din favoritvinäger.

Betygsätt gärna veckans menyer enligt skalan 1 = vill inte se på menyn igen, 5 = vill gärna ha igen!

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!