Tillbehörstips till Vrooom

Här hittar du våra tillbehörstips. Efter önskemål kompletterar vi med den mängd vi räknar med för 4 portioner. Justera mängderna så som det passar just din familj.

Inköpslista tillbehörstips vecka 26

(Vecka 25 hittar du längre ner på sidan)
Tomat, 4 st
Babyspenat, 1 påse
Spetskål, 1 litet huvud
Paprika, 2 st
Ägg, 2 st
Äpple, 2-3 st
Rödlök, 2 st (2 dagar)
Sallat, 1 stort eller 2 små
Fetaost, 1 paket
Oliver, önskad mängd och färg

Kolja (Tomat, babyspenat)
Tärna tomat och smaksätt med salt, peppar och lite olivolja. Vänd ihop med babyspenat och smaka av igen med olivolja, salt och peppar.

Kyckling (Spetskål, paprika, ägg)
Stek skivad spetskål och paprika med kycklingen. Rör i två uppvispade ägg när du steker riset och rör tills ägget koagulerat.

Färsbiffar (Äpple, rödlök)
Klyfta äpple och rödlök, stek i smör och krydda med salt, peppar och lite honung eller råsocker.

Pasta (Sallat, fetaost, oliver, rödlök)
Servera pastan med en sallad på gröna blad, smulad fetaost, oliver och rödlök.

Inköpslista tillbehörstips vecka 25

Portabellosvamp, 4-5 st
Gul lök, 1 st
Vitlök, 1 king solo eller 2 klyftor
Fänkål, 2 st
Citron, 1-2 st (2 dagar)
Paprika, 2 st
Rödlök, 1 st
Babayplommontomater, 1 ask
Ruccola, 1 påse
Parmesan, 50-70 g

Kyckling (Portabellosvamp, gul lök, vitlök)
Kycklingen passar bra med klyftad portabellosvamp och skivad gul lök som du steker med smör och kryddar med salt, peppar samt vitlök.

Sej (Fänkål, citron)
Servera med hyvlad fänkål marinerad med citron, svartpeppar, salt och olivolja.

Kotlett (Paprika, rödlök)
Dela 2 paprikor och 1 rödlök i 4 stora klyftor, vänd i olivolja och stek eller lägg på grillen. Krydda med salt och nymalen svartpeppar och servera till kotletten.

Korv (Tomat, ruccola, citron, parmesan)
Dela babyplommontomat och blanda med ruccola och smaksätt med pressad citron, olivolja, salt och nymalen svartpeppar. Toppa pastan med nyriven parmesan.

Betygsätt gärna veckans menyer enligt skalan 1 = vill inte se på menyn igen, 5 = vill gärna ha igen!

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!