Tillbehörstips till Bas
Här hittar du våra tillbehörstips till Bas. Efter önskemål kompletterar vi med den mängd vi räknar med för 4 portioner. Justera mängderna så som det passar just din familj. Vill du servera något helt annat till, hittar du ett par olika recept på sallader i vår Food Court.
Inköpslista tillbehörstips vecka 13
(Vecka 12 hittar du längre ner på sidan)Fänkål 2 st
Chili 1 st
Citron 1-2 st (2 dagar)
Broccoli
Spetskål 1 st
Äpple 2-3 st
Oregano
Honung
Miniplommontomater 1 ask
Rödlök 1 st
Lite fransk senap
Lite balsamvinäger
Hjärtsallad 1 st
Polentabakad sejfilé (Fänkål, chili, citron)
Skiva fänkål, smaksätt med strimlad chili, pressad citron, salt och olivolja och låt marinera. Rör om då och då så marinerar den snabbare. Servera sedan fänkålssalladen i en skål vid sidan av.
kryddstekt kycklingfilé (Broccoli)
Dela broccoli i små buketter och stek på hög värme i rapsolja i ca 2 minuter.
Korv stroganoff (Spetskål, äpple, citron, oregano, honung)
Servera med en sallad på strimlad spetskål och skivat äpple som du smaksätter med pressad citron, oregano, svartpeppar, salt och lite honung.
Grillad fläskkarré (Miniplommontomater, rödlök, balsamvinäger, fransk senap, hjärtsallad)
Dela miniplommontomater och tärna rödlök. Smaksätt med salt, peppar, balsamvinäger, olivolja och lite fransk senap. Blanda tomaterna och rödlöken med strimlad hjärtsallad.
Inköpslista tillbehörstips vecka 12
Babyspenat 1 påseTomater 2 st
Rödlök 1 st
Vinäger
Röd paprika 2 st
Morot 3-4 st
Broccoli 2 huvud
Zucchini 1-2 st
Citron 1 st
Fiskgratäng (Babyspenat, tomater, rödlök, vinäger)
Blanda färsk babyspenat med tärnade tomater och lite tunnskivad rödlök. Smaksätt med olivolja, salt, svartpeppar och en god vinäger.
Stekt kycklingfilé (Röd paprika, morot)
Tärna röd paprika och skiva morot tunt och stek med löken och kycklingen.
Krämig nötfärspanna (Broccoli)
Dela broccoli i små buketter och stek på hög värme i rapsolja i ca 2 minuter.
Marockansk kikärtsgryta (Zucchini, citron)
Skiva zucchini tunt, gärna med en mandolin. Smaksätt med olivolja, citronsaft, salt och svartpeppar. Låt gärna marinera så länge som möjligt.