2016-09-08 Food Court / Receptbanken

Kyckling på fredag eller Tacofredag? Både och!

Det är ett faktum att taco är en av svenska folkets absoluta favorit! Det går att variera hur mycket som helst och de flesta gillar det. Här ett enkelt tips på hur du med några kycklingfiléer kan få en god fyllning utan köttfärs!

Detta behöver du

4 portioner
    450-600 g kycklingfilé
    2 dl krossade tomater
    1,5 dl crème fraiche
    Tacokrydda (se separat recept)
    Salt
    Rapsolja
    Traktörpanna med lock
    Två vanliga gafflar

Gör så här

  1. Stek kycklingfiléerna i lite rapsolja på båda sidor, krydda med salt.
  2. Häll på krossad tomat, sänk värmen och låt puttra under lock ca 25 minuter. Späd med lite vatten eller mer krossad tomat under tiden om det behövs.
  3. Dra isär fibrerna med gafflarna (var försiktig så du inte repar pannan). Om det är svårt och kycklingen känns hård, låt sjuda en stund till.
  4. Rör ner crème fraichen och kryddan. Låt sjuda under lock ca 5 minuter till och fortsätt ”mosa” kycklingen med en plastsked. Smaka av med salt och om ni vill lite cayenne eller peppar.

Kycklingfilé är ett väldigt magert kött så har jag valt att tillsätta lite crème fraiche för att höja smaken då fett är den bästa smakbäraren. Du kan absolut hoppa över det om du vill ha ett smalare alternativ!

Lycka till och trevlig fredag!

/Magnus Bern, kökschef & kock

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!