INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
Vegan Nordic Fauna Ice Cream dessert
2017-12-28 Food Court / Receptbanken

Nordic Faunas gin & rabarberglass med Oatly-dessert

NORDIC FAUNA
– An Adventure in the Far North of Ice Cream


Tyvärr har Nordic Fauna Ice Cream lagt ner men låt dig inspireras av deras härliga smakkombinationer!


”Nordic Fauna Ice Cream är en glassfabrik och ett äventyr. I ett gammalt garage i bortglömda Kräftriket, ett stenkast från Brunnsviken i Stockholm, tillverkar vi hantverksglass i nordiska smaker.

Glassar att äta rakt upp och ner som de är. Eller som pusselbitar; små smakberättelser att utgå ifrån och vidare skapa något eget och annat av. Lite som en glassbåt utan Noak. En resa för alla med lust och tunga, att utmana sina egna gränser.

Se därför våra recept på glassdesserter som små äventyrskartor, i ett inspirerat ögonblick nedtecknade på servett. Vidöppna för personliga tolkningar, som kan leda i princip vart som helst. Byt ut, dra ifrån eller lägg till. Allt efter eget huvud och feeling. I värsta och bästa fall tar det dig någonstans du aldrig har varit förut. Och kanske hittar du där något att dela med andra…”

Här är en helt vegans dessert med glassmaken Gin & Rabarber. Varför inte testa till nyår? Perfekt med pusselbitar som går att förbereda, sätt bara ihop tallrikarna precis innan servering.

Pusselbitar

En kula Nordic Fauna Gin, Rabarber & Oatly-glass!
Varför envisas med Rom & Russin, när det finns Gin & Rabarber?? En ”vuxenglass” som på intet sätt är vår. Snarare en trallvänlig sommarhit. På ekologisk rabarber från Stora Tollby Gård, och finfin ekologisk gin från Stockholm Bränneri.

Lakritspannacotta
4 dl Oatly iMat
1 dl gelésocker multi
5 msk lakritssirap

Gör så här:

  1. Koka upp allt och gjut i valfri form.

Kakaosmulor
100 g ekologiskt rårörsocker
100g ekologiskt mandelmjöl
60 g ekologiskt vetemjöl
30 g ekologiskt kakaopulver
15g lakritspulver
35 g rapsolja
5 g salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt rapsoljan.
  3. Strö ut på en plåt och baka av i ugnen.

Svart vinbärsgelé
300 g svart vinpuré
200 g vatten
100 g råsocker
7 g agar agar

Gör så här:

  1. Koka upp alla ingredienserna.
  2. Häll upp i en bunke och sätt i kylen tills det stelnat.
  3. Mixa till en slät gele med en stavmixer.

Läs mer om Nordic Fauna och deras fantastiska smaker!


Lycka till!

Nordic Fauna Ice Cream

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!