Stektermometer och innertemperatur
2017-03-06 Food Court / Tips & Trix

Så använder du en stektermometer

En stektermometer är en termometer som används för att mäta temperatur inne i kött, fågel eller fisk under tillagningen. I vissa ugnar finns en inbyggd, annars är det en god investering att skaffa en. Här har jag samlat alla innertemperaturer för en snabb överblick. Snart kan du läsa mer om tillvägagångssätt och tillagning under respektive huvudråvara.

Innertemperatur – tabell

Fisk

Utan ben, ”glasig” i mitten: 50 grader

Kyckling

Bröst: 68 grader
Lårfilé: 72 grader
Med ben: 85 grader
Helkyckling: 72 grader
Läs mer om tillagning av kyckling.

Nöt, kalv och lammkött

Rare: 48 grader
Medium rare: 52 grader
Medium: 56 grader (funkar alltid)
Medium well: 60 grader
Well done: 70 grader (rekommenderas ej)

Fläskkött

70 grader


Lycka till i köket!

/Henrik, kock och grundare

Fler inlägg i Tips & Trix

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!