Letar du efter en ekologisk matkasse?

På Matkomfort väljer vi våra leverantörer och samarbetspartners med omsorg. Allt ifrån läge till djurhållning spelar in när vi köper in råvaror. Ofta väljer vi ekologiskt, KRAV-märkt och närproducerat, men vi stirrar oss inte blinda på certifikat. För ibland är ett certifikat bara just ett certifikat. Det finns många små producenter som ställer högre krav på sig själva än vad som krävs för att få kalla sig ekologiska, men som saknar certifikat.

Vill du äta mycket ekologiskt och närodlat? Då rekommenderar vi någon av våra matkassar Premium och Vego premium.

Vad innebär en ekologisk matkasse?

De flesta av oss förknippar nog ekologiskt med bra mat som är producerad på ett schysst sätt. Och ofta är det just så. Men vad innebär det i praktiken? Jo, det betyder bland annat att maten ska vara fri från konstgödsel och syntetiskt framställda bekämpningsmedel. När det gäller djur så ska fodret vara ekologiskt och i möjligaste mån odlat på den egna gården.
På Livsmedelsverket kan du läsa mer om vilka krav som ställs på ekologisk mat.

Närproducerat

Närproducerat och närodlat är bra eftersom det betyder att maten färdas så kort väg som möjligt, vilket ger en liten klimatpåverkan. Av naturliga skäl kan förstås inte allt närodlas i ett land med så lång vinter som vår. Men våra årstider ger oss samtidigt en härlig variation i naturens skafferi, från vinterns rotfrukter till sommarens färskpotatis. På Matkomfort samarbetar vi med många leverantörer runt om i Mälardalen och i vår matkasse Vego premium hittar du alltid mycket närodlat.

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!