2017-02-09 Food Court / Receptbanken

Aubergineyoghurt, gott till tacos och grillat kött

Hemma hos oss blir det tacos lite då och då på helgerna. Vi brukar varva färsen med kyckling och det här är ett av favorittillbehören på vårt tacobord. Er en enkel men något tidskrävande kräm som jag själv brukar passa på att göra när ugnen ändå är igång. Den passar även till grillat kött, som ett alternativ till guacamole. När det står taco på menyn blandar jag egen tacokrydda, receptet på den hittar du här i Food Court.

Detta behöver du

4 portioner
    1 aubergine
    1 färsk chili
    1 vitlöksklyfta
    1 timjankvist
    1 rosmarinkvist
    1 krm salt
    Svartpeppar, efter smak
    2 msk olivolja
    2 dl matlagningsyoghurt
    Folie

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Dela auberginen på längden, skär ett rutmönster i snittytan.
  3. Krydda med salt, hackad vitlök, strimlad chili, rosmarin, timjan samt en ½ msk olivolja.
  4. Lägg ihop auberginehalvorna och slå in i aluminiumfolie.
  5. Lägg in i den varma ugnen 1½-2 timmar, så aubergineköttet blir riktigt mjukt.
  6. Ta ur innehållet med en sked, hacka med en kniv så det blir finfördelat.
  7. Fräs ca 5 minuter i en panna tillsammans med resten av olivoljan.
  8. Låt svalna.
  9. Blanda med matlagningsyoghurt, smaka av med salt och peppar.

Lycka till!

/Magnus, kock

Matkomfort #meränen #matkasse

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!