2016-12-01 Food Court / Receptbanken

Dillgurka, gott tillbehör i vinterkylan

När vi kommer till grönsakstillbehör är en av mina favoriter är dillgurka! Ett tillbehör som passar utmärkt till fisk, kyckling, lamm och fläskkött. En god variant av gurksallad så här under vinterhalvåret när det är lite ruggigt ute.

Detta behöver du

4 portioner
    1 stor gurka
    ca 20 g smör
    2 msk dill, hackad (fryst eller färsk
    1 knivsudd finhackad röd chili
    1 msk pressad citron
    Salt efter smak

Gör så här

  1. Skala gurkan.
  2. Dela den på längden och ta ur kärnhuset med en sked.
  3. Skär i centimetertjocka skivor.
  4. Smält smöret i en sauteuse eller liten kastrull.
  5. Tillsätt gurkan och rör om, låt ljummas på ett par minuter under omrörning.
  6. Tillsätt dill och chili, smaka av med salt och citron.
  7. Lyft av från värmen så den inte kokar. Gurkan ska bara bli lite ljummen.

Lycka till!

/Magnus, kock och produktchef

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!