INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
Spetskål på grillen
2017-04-14 Food Court / Receptbanken

Folieinbakad spetskål och äpple

Det här är ett gott och enkelt tillbehör som passar till det mesta. På grillen blir den bäst men det går även bra att tillaga paketen i ugnen.

Detta behöver du

4 portioner
    2 små spetskålshuvuden
    2 röda äpplen
    1 vitlök, gärna färsk
    1 kruka färsk timjan
    1 ekologisk citron
    50 g smör

    Salt efter smak Vitpeppar från kvarn, efter smak Aluminiumfolie

Gör så här

  1. Skölj och dela varje spetskål i fyra delar (skär eventuellt bort lite av roten).
  2. Kärna ur och klyfta äpplena.
  3. Skala vitlöken.
  4. Klyfta citronen.
  5. Lägg ut varsitt ark aluminiumfolie och fördela alla råvaror, salta och peppra.
  6. Vik ihop aluminiumfolien till varsitt knyte, placera på den varma grillen och låt ligga i 15-20 minuter. Serveras med fördel direkt i aluminiumfolien.

Lycka till!

/Henrik, kock och grundare

Folieinbakad spetskål (PDF)

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!