INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
Glass - recept från Nordic Fauna Ice Cream
2017-12-05 Food Court / Receptbanken

Frostig dessert, vinterglass med sommarkänsla

RAPS & CITRON-SORBET
med maränger, torkad chokladmousse, stekt choklad och yuzucurd


Tyvärr har Nordic Fauna Ice Cream lagt ner men låt dig inspireras av deras härliga smakkombinationer!


”Nordic Fauna Ice Cream är en glassfabrik och ett äventyr. I ett gammalt garage i bortglömda Kräftriket, ett stenkast från Brunnsviken i Stockholm, tillverkar vi hantverksglass i nordiska smaker.

Glassar att äta rakt upp och ner som de är. Eller som pusselbitar; små smakberättelser att utgå ifrån och vidare skapa något eget och annat av. Lite som en glassbåt utan Noak. En resa för alla med lust och tunga, att utmana sina egna gränser.

Se därför våra recept på glassdesserter som små äventyrskartor, i ett inspirerat ögonblick nedtecknade på servett. Vidöppna för personliga tolkningar, som kan leda i princip vart som helst. Byt ut, dra ifrån eller lägg till. Allt efter eget huvud och feeling. I värsta och bästa fall tar det dig någonstans du aldrig har varit förut. Och kanske hittar du där något att dela med andra…”

Pusselbitar

1 kula Nordic Fauna Raps & Citron-sorbet
Tänk dig sommar, klarblå himmel och en cykeltur genom ett skånskt rapsfält. Fånga och gör en friskt citronsyrlig sorbet på den känslan, så har du trolleri trollera detta lilla mästerverk att badda tungan med samtidigt som du längtar tillbaka till sommaren.

Maränger
100 g äggvita
100 g socker
100 g florsocker

Gör så här:

  1. Vispa äggvitan tills den börjar bli hård, tillsätt socker lite i taget.
  2. Vänd till sist ner florsocker.
  3. Spritsa små maränger och torka 24 timmar på 60-18 grader.

Yuzucurd
135 g yuzuaft
135 g socker
135 g hela ägg
175 g smör

Gör så här:

  1. Koka yuzusaft i en kastrull.
  2. Vispa samman socker och ägg i en bunke.
  3. Häll saften över äggen och häll det sedan tillbaka i kastrullen och värm till 86 grader. Ta av från
  4. värmen och mixa ner smöret med en stavmixer.
  5. Vill du inte använda just Yuzu, fungerar det självklart bra även med annan citrussaft.

Torkad chokladmousse
60 g 70% mörk choklad
2 st äggvitor
20 gram socker
1 äggula

Gör så här:

  1. Smält chokladen i en bunke. Rör ner äggula och värm lite till.
  2. Vispa socker och äggvita till en fast maräng och vänd samman med chokladen.
  3. Stryk ut på bakplåspapper, cirka 1 cm tjock och torka i ugnen på 60-80 grader cirka 24 timmar.

Stekt mörk choklad
200 g socker
80 g 70% mörk choklad
75 g vatten

Gör så här:

  1. Koka socker och vatten till 135 grader, ta av från värmen och vispa snabbt ner chokladen.

Läs mer om Nordic Fauna Ice Cream här i vår Food Court. Du även hittar fler av deras recept i vår receptbank.

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!